Sastojci
Oprema
Method
- Operite celer i isecite na manje komade kako bi se lakše blendirali ili cedili
- Oljuštite jabuku i isecite na četvrtine i odstranite seme,sitno naredajte djumbir i iscedite limun
- Ako koristite sokovnik,cedite postepeno sve sastojke i na kraju dodajte sok od limuna
- Ako koristite blender ubacite sve sastojke i blendirajte dok ne dobijete glatku masu,ako želite možete dodati i vodu
- Ako želite bistriji sok možete procediti kroz cediljku ili gazu kako bi uklonili pulpu
- Sipajte sok u čašu i odmah poslužite. Sok je najbolje konzumirati svež, ali ako ga želite sačuvati, držite ga u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru i konzumirajte u roku od 24 sata.
Beleške
Saveti:
- Organski Celer: Kada je moguće, koristite organski celer kako biste izbegli hemikalije i pesticide.
- Varijacije: Eksperimentišite sa dodavanjem drugih sastojaka poput krastavca ili šargarepe za različite ukuse i dodatne nutritivne vrednosti.